Ingrid Molin-Paoli

Varmt och skönt i Halmstad – utan bekymmer.

Som villaägare har man massor av ansvar och det gäller att rationalisera jobbet. I synnerhet om villan mäter 240 kvm. När Ingrid Molin-Paoli valde att satsa på ett helt nytt uppvärmningssystem med NIBE F2025 minskade både bekymren och kostnaderna. Livet i Halmstad präglas av närhet. Till stranden, havet och till stadslivet. För Ingrid Molin-Paoli tar cykelturen in till centrum bara 5–10 minuter.

Hennes enplansvilla byggd 1995 är välplanerad, trivsam – och stor. För ett par år sedan upplevde Ingrid att uppvärmningskostnaderna för hennes 240 kvm stora villa skenade iväg och hon blev allt mer övertygad om hon borde byta ut sin elpanna.

Praktisk lösning

– Dessutom kände jag mig orolig för att elpannan, som sattes in när huset byggdes 1995, skulle börja krångla plötsligt. Som husägare ville jag ha ett energisnålt och praktiskt system. Tryggt och pålitligt, förklarar Ingrid.

Lösningen blev att vända sig till en lokal installatör, Birger Bäkmark på VVS Projektering, som hjälpte henne att välja den bästa lösningen för just hennes hus. Han rådde henne att välja luftvärmepump som utnyttjar energin i utomhusluften och dockas till det vattenburna systemet. Modellen blev NIBE F2025 med en kapacitet på 8 kW.

– Det blev prisvärt eftersom en luftvärmepump inte kräver någon grävning och Ingrid kunde göra ROT-avdrag på kostnaden. Dessutom är det en tyst och robust anläggning anpassad till nordiskt klimat, berättar Birger Bäkmark.

Den nya anläggningen installerades i garaget, på samma plats som den förra pannan.

Förutom utomhusdelen består den av inom husmodulen NIBE VVM 300 med varmvattenberedare och styrenhet. Som säkerhet finns dessutom tillsatsvärme i form av elpanna.

Energiförbrukningen sjönk markant

Efter att ha levt med det nya systemet i över ett år kan Ingrid konstatera att hennesenergiförbrukningen har minskat avsevärt! Samtidigt har hon fått bättre koll på kostnaderna tack vare att Birger rådde henne att binda elpriset.

Hon är övertygad om att det var helt rätt att gå så noga tillväga i alla val hon gjorde.

– För mig kändes det betryggande att lyssna på en installatör som jag hade förtroende för och att välja en värmeanläggning av ett välbekant fabrikat.

Med ett nytt, pålitligt uppvärmningssystem som kräver minimalt med arbete kan Ingrid nu lägga fokus – och pengar – på annat. Knappast några problem för en villaägare med trädgård och härliga omgivningar.

Kundservice

Har du frågor kring din NIBE-produkt? Kontakta din installatör eller det företag du köpt produkten av. Hjälp finns också under support eller på telefon 0433-73000.

Information om Cookies