Familjens Olofsson

Familjens Olofssons hus är genomtänkt i varje detalj

Huset i Osby ligger med utsikt ner över sjön. Lars Olofsson berättar att han och frun ville vara ute i god tid. Barnen är utflyttade och pensionen hägrar om bara några år.

– Vi bestämde oss för att bygga ett hus som ger oss en maximalt låg boendekostnad och som är genomtänkt i alla detaljer. Nu när vi får tid vill vi ha råd att resa och leva gott.

Resultatet är ett hus på 107 kvadrat med öppen planlösning och hög tillgänglighet. Det som behövs, varken mer eller mindre. Men med ljusa, fria ytor och en skön känsla av rymd.

– Energikostnaden var viktig. Det var ingen tvekan om att det klokaste för oss var en frånluftsvärmepump. Vi kompletterar den med en arkitektritad öppen spis med energikassett.

Efter ett år kan Lars konstatera att kalkylerna hållit. Frånluftsvärmepumpen gör att huset bara drar 12 000 kW/år för värme, vatten och hushållsel.

– Det är en skön känsla att veta att man har minimerat denna annars stora kostnad. Själva pumpen sköter sig själv där i förrådet. Den säger till och med ifrån när jag ska rengöra filtret cirka fyra gånger per år. Det är det enda jag behöver hålla reda på, avslutar Lars med ett nöjt leende.

Kundservice

Har du frågor kring din NIBE-produkt? Kontakta din installatör eller det företag du köpt produkten av. Hjälp finns också under support eller på telefon 0433-73000.

Information om Cookies