Familjen Pettersson

Hellre ett litet hål i marken än ett stort i ekonomin.

När Greger Pettersson i Halmstad skulle bygga nytt var det ingen tvekan om vilken uppvärmningsform han skulle välja. Eftersom han också ville ha möjlighet att på sommaren kyla ner sitt hus utan större kostnad var valet extra enkelt.

– Som jag ser det finns det egentligen inget alternativ till bergvärme idag. Jag hade dessutom en bergvärmepump i mitt gamla hus och det har fungerat utmärkt i alla år.

Som det starkaste argumentet för bergvärme nämner han miljön. Nu när klimatdebatten rasar är det skönt att veta att bergvärme är den uppvärmningsform som har allra minst påverkan på växthuseffekten.
Att besparingen dessutom är dramatisk gör ju inte saken sämre, menar Greger.

– För mig handlar det också om en skön känsla av oberoende. Det finns ingen framtid i olja och nu slipper jag oroa mig för  världsmarknadspriser och andra av gifts höjningar.

Greger menar också att driftssäkerheten är ett starkt argument. Värmepumpen sköter ju sig i stort sett själv när den väl är installerad.

– Installationen är snabb och helt odramatisk. Installatörerna är så pass duktiga och rutinerade nuförtiden. Själva borrhålet fixar de på en dag.

I ett förråd på gården står själva värmepumpen. Greger valde NIBEs flaggskepp NIBE FIGHTER 1250 med varvtalsstyrd kompressor. Den är inte större än en garderob.

– När jag ska hämta något här ute lyser bergvärme pumpens lilla gröna diod i mörkret. Som en skön påminnelse om att jag gjort ett klokt val.

Kundservice

Har du frågor kring din NIBE-produkt? Kontakta din installatör eller det företag du köpt produkten av. Hjälp finns också under support eller på telefon 0433-73000.

Information om Cookies